Lino

Bar & Restaurant

London

2018
+ Más

A new all-day restaurant & bar located in London’s Square Mile and housed in a disused converted linoleum and carpet warehouse full of industrial heritage. The exterior of the red brick converted warehouse is clad in the original 1950s glazed brown ceramic tiles. The original factory windows and 12ft factory doors were also retained and were central to the industrial aesthetic of the design. The restaurant brings a low-waste ethos to Lino and it was imperative that the design complimented that, from reclaimed light fittings to the use of sustainable materials. The interior has a contemporary light and airy warehouse style with Scandinavian influences. The space, stripped back to its original shell with exposed steel girders, polished concrete floor and venting, features a clover shaped bar that is the star of the space. The sculptural waxed tulipwood bar with marble top and tiled exterior features buttoned leather bar stools in shades of peach and greige and acts as a centrepiece for the restaurant seating which is located around the circumference of the space. Bespoke furniture was design throughout the space: plush soft blue velvet upholstered sofas and French brasserie style marble tables, fluted tan leather banquettes and wooden bar tables. The ‘Back Room’ features its own bar in a rustic wooden space with concrete walls features large wooden tables, school chairs and metal stools, whilst triangular cafe tables and woven Danish-style rusticated leather seating line the large factory windows. Delicate opaque glass and brass pendant lighting and reclaimed industrial wall lights adorn the cafe space which doubles as a private dining space.

4 O0 A9719
Pinterest
4 O0 A9743
Pinterest
4 O0 A9687
Pinterest
4 O0 A9599
Pinterest
4 O0 A9484 Hdr
Pinterest
4 O0 A9443 Hdr
Pinterest
4 O0 A9605
Pinterest
4 O0 A9238
Pinterest
4 O0 A9519 Hdr
Pinterest
4 O0 A9312
Pinterest